Je denkt misschien niet aan je handen als iets om voor te zorgen, maar ze zijn eigenlijk een van de belangrijkste delen van je lichaam! Met je handen doe je alles in je leven, van eten tot schrijven en sporten. Het is dus belangrijk dat je ze schoon en gezond houdt en dat je dus extra lief bent voor dit lichaamsdeel. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je handen altijd in topvorm zijn:

Het wassen van je handen is het belangrijkste dat er is

Het is een feit: je handen zijn het belangrijkste waarmee je moet werken. Ze zijn het eerste wat mensen zien als je hun hand schudt, maar mensen zien je handen bijvoorbeeld ook in huis als je iets pakt of iets aanreikt. Als je handen gebarsten, ruw of gewoon vies zijn, kun je misschien geen goede eerste indruk maken. Het is dus de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen en de verzorging van je handen meteen naar een hoger niveau tilt. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Was altijd je handen na gebruik van het toilet of wanneer je in contact komt met ziektekiemen. Gebruik handontsmettingsmiddel als je geen toegang hebt tot water en zeep (zoals onderweg of in een restaurant). Hierdoor zorg je voor een goede fundering voor de verzorging van je handen.

Hydrateren met de juiste soort crème voor je handen

Daarna is het de hoogste tijd om te gaan hydrateren! Je moet je handen namelijk altijd hydrateren voordat je de deur achter je dichttrekt en nadat je ze ‘s avonds hebt gewassen. De beste opties zijn speciaal gemaakt voor droge huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis – ze helpen je huid gehydrateerd te houden zonder irritatie te veroorzaken. Breng simpelweg een kleine hoeveelheid aan voordat je ‘s ochtends naar buiten gaat, en na het werk nog een keer voordat je naar huis gaat.

Gebruik een lotion of een scrub

Probeer daarnaast ook je handen regelmatig te scrubben (een of twee keer per week) met een lotion of scrub die speciaal daarvoor gemaakt is. Zo verwijder je dode huidcellen en voelen je handen zachter en gladder aan. Ook kan het de bloedsomloop beter stimuleren en je zorgt voor de best mogelijke verzorging van je handen.

© Pexels

Ga slim om met handontsmettingsmiddelen

En last but not least: onthoud dat handontsmettingsmiddelen een geweldig middel kunnen zijn om ziektekiemen weg te houden op plaatsen waar veel bacteriën aanwezig zijn! Wees echter wel voorzichtig met het gebruik ervan. Dit omdat een ontsmettingsmiddel vaak veel alcohol bevat en hierdoor agressief kan reageren op de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *