Met deze drie parfums maak je iedere vrouw blij

Parfum…iedereen heeft wel een of meerdere flesjes parfum in de badkamer staan. Maar wat is parfum precies en waar komt het oorspronkelijk vandaan?

Wat is parfum

Om parfum te maken worden verschillende geurstoffen vermengd met alcohol. Vaak wordt er aan de geurstoffen en de alcohol ook nog een fixatief toegevoegd zodat de geuren niet zo snel verdampen. Om de parfum een mooie kleur te geven, worden er tenslotte nog kleurstoffen aan toegevoegd. Parfum heeft minimaal twintig procent geurbestanddelen. Een eau de toilette heeft vijf tot tien procent geurbestanddelen. De Eau de parfum zit qua geurdeeltjes tussen de eau de toilette en de parfum in, deze heeft namelijk tien tot twintig procent bestanddelen van geur.

De geschiedenis van parfum

Vroeger had parfum echter een ander doel dan nu. Ruim drieduizend jaar voor Christus werd de eerste parfum al gemaakt. Planten, kruiden en takjes werden tijdens ceremonies verbrand als offer voor de goden. De letterlijke betekenis van parfum is dan ook ‘door roken’.
In de zeventiende eeuw kreeg parfum een nieuw doel, toen in Keulen het Keuls water werd gemaakt. Deze Eau de Cologne werd op een zakdoekje gedaan om lekker te ruiken. Bij het lezen van de naam Eau de Cologne, zullen veel mensen meteen het beroemde flesje voor zich zien en de bekende geur al bijna kunnen ruiken.
Tegenwoordig zitten er in de eau de toilette en de parfums meer geurdeeltjes dan in de Eau de Cologne.

Drie heerlijke parfums

Met parfum maak je iedere dame blij. Het is daarom ook een cadeau dat vaak gegeven wordt. Toch is een parfum ook heel persoonlijk, iedereen heeft een eigen favoriete parfum. Om je te helpen een geschikt parfum voor je vriendin te kopen, hebben we drie parfums voor je op een rijtje gezet waar je iedere vrouw blij mee maakt!

Coco Mademoiselle van Chanel
Dit wereldberoemde parfum van Chanel staat al jaren op 1 in de lijst van best verkochte parfums. Deze eau de parfum ruikt bloemig en zoet. De geur van sinaasappels, bergamot en oranjebloesem is in deze parfum verwerkt. Vrouwen uit alle landen zijn dol op dit parfum dat al sinds 2001 bestaat.

La Vie Est Belle Lancome
Nog een zoete parfum die onverminderd populair blijft is La Vie Est Belle van het beroemde cosmeticamerk Lancome. Het is te koop als eau de toilette en eau de parfum. In dit parfum zijn onder andere Iris bloemen verwerkt, net als jasmijn, oranjebloesem en vanille. Het parfum werd in 2012 op de markt gebracht en werd mede door de prachtige reclame met Julia Roberts in de hoofdrol, meteen een groot succes. La Vie Est Belle is dan ook een echte aanrader om je vrouw of vriendin cadeau te geven!

© Pexels

Mugler Alien Godess
Dit parfum heeft een mysterieuze geur die past bij iedere gelegenheid. De geur is Oosters, houtachtig en ook licht bloemig. De flacon van Alien Godess is ook nog eens goddelijk mooi, extra leuk dus om deze heerlijke geur cadeau te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *