Een heerlijk herfstavondje

Als de dagen korter worden en we steeds dichterbij elkaar kruipen, weten we dat de herfst is aangebroken. Soms is het dan even zoeken naar hoe we onze tijd gaan invullen. Heb je geen idee wat je wilt gaan doen tijdens de donkere avonden? Hier volgt een lijstje met tips en ideeën voor leuke activiteiten die je kunt doen op een gezellige, knusse herfstavond.

1. Kom in de juiste sfeer met herfstkleuren en geuren

Herfst is een seizoen wat doet denken aan appeltaart, pompoenen, rode tinten, kastanjes en geuren zoals kaneel. Ga dus lekker aan de slag in de keuken en bak een appeltaart, of pof bijvoorbeeld wat tamme kastanjes. Denk ook eens aan het maken van een kruidige chai latte. Perfect voor een heerlijk herfstavondje.

2. Lees een fijn boek

Het lezen van een goed boek tijdens de herfst laat je toch net iets meer in de juiste sfeer komen. Kruip lekker weg onder een dekentje op de bank met een grote kop thee en een spannend boek, zodat je eventjes in een compleet andere wereld bent. Als je graag naar buiten gaat, maak dan eens een herfstwandeling met een luisterboek.

3. Knutsel erop los

Het herfstseizoen wakkert vaak onze creativiteit aan. Je kunt bijvoorbeeld te werk gaan met dingen die je in de natuur vindt, zoals dennenappels en herfstbladeren. Knutselen met dingen uit de natuur is een ontzettend fijne bezigheid. Het maken van een mooie herfstige dromenvanger is bijvoorbeeld erg leuk om te doen en het is ook nog eens mooi voor in huis.

4. Geef je garderobe een opruimbeurt

De herfst is een tijd van loslaten. Het is dus een perfect moment om je kledingkast eens goed onder de loep te nemen. Misschien heb je veel kleding waar je eigenlijk niet meer blij van wordt. Zijn er dingen die je allang niet meer draagt? Verkoop het dan of geef het weg. Ook kan het prettig zijn om je zomerkleding op te bergen, zodat je meer ruimte hebt in je kast.

© Pexels

5. Versier je huis

Als je echt in de herfststemming wilt komen, dan is het misschien een goed idee om je hele huis te pimpen. Er zijn ontelbaar veel accessoires die je huis de perfecte herfstlook zullen geven. Denk natuurlijk eerst aan het ophangen van je krans. Ga daarna aan de slag met kaarsen, pompoenen, herfstbladeren of droogbloemen. Er is genoeg te vinden in winkels, maar je kunt ook zelf de natuur in gaan.

De donkere avonden hoeven dus helemaal niet saai te zijn. Hopelijk heb je met deze tips een paar leuke ideeën waarmee je een heerlijk herfstavondje kunt beleven. Zo zul je een prachtig en magisch najaar tegemoet gaan die je niet snel zult vergeten.

2 Comments

  1. avatar
    Helke says:

    Door de bladeren gaan lopen 🙂

  2. avatar
    Love the silence says:

    Gewoon vuur aan, wijntje, boekje, muziekje. Meer moet dan niet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *