Een gezonde bos haar op je hoofd? 4 tips voor goede verzorging

Het belang van haar

Haar is heel erg belangrijk. In de winter houdt het je hoofd warm en in de zomer beschermt je haar je hoofdhuid tegen de invloed van de zon. Ook geeft haar je gezicht karakter. Bovendien, aan je haar kun je zien hoe het met je gezondheid gaat. Is je vochtbalans bijvoorbeeld niet goed, dan wordt je haar dof en kom je voedingsstoffen tekort, dan kan het zomaar zijn dat jouw mooie lokken breken en uitvallen.
Dat wil je natuurlijk niet! In dit artikel geven we je 4 tips voor goede verzorging van je haar. Zo krijg jij ook een gezonde bos haar op je hoofd!

De haarverzorgingstips

  • De eerste tip die we je mee willen geven is dat je je haar niet te vaak moet wassen (dan wordt het slap en vet) en we raden je aan regelmatig een haarmasker te gebruiken. Je kan dure maskers bij de drogist kopen, maar je kan ook op Internet kijken voor de verschillende recepten. Vaak zijn de ingredienten gewoon huis, tuin en keuken dingen die je toch al in huis hebt.
  • Was je haar voorzichtig, zodat je het niet beschadigd. Spoel de shampoo en conditioner goed uit met koud water!! Te heet water beschadigd het haar juist alleen maar. Gebruik voor het wassen alleen producten die bij jouw haartype passen. De kapper kan je daar goed in adviseren.
  • Droog je haar voorzichtig. Door wild te wrijven en te trekken, breekt het haar. Wikkel je haar in een handdoek. Knijp eventueel de punten van je haar uit. Voorzichtig deppen kan ook. Kammen en borstelen moet je niet te vaak doen, zeker niet als het haar nog nat is!
  • Maak niet teveel gebruik van warmtebronnen zoals de stijltang of föhn. De hitte is ook een gevaar voor je haar. Wil je wel gebruik maken van een föhn of stijltang, dan raden we je aan om speciale beschermingsproducten voor in je haar te gebruiken. Dit geldt ook als je veel in de zon loopt.
© Pexels

Tot slot

Tot slot: ga regelmatig naar de kapper! Ga je regelmatig naar de kapper dan stimuleert dat de groei van je haar. Bovendien is het belangrijk dat je gespleten haarpunten toch regelmatig laat bijknippen, zodat je haar mooi blijft glanzen. Ook gezond eten kan bijdragen aan mooie, glanzende haren: denk bijvoorbeeld aan groene groenten, vette vis, bonen en eieren. Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Door stress kunnen je haren uitvallen en dat wil je niet!

Wij hopen je met deze haarverzorgingstips een eind op weg geholpen te hebben voor een gezonde en stralende bos haar. Want straalt je haar, dan straal jij ook!!

1 Comment

  1. avatar
    Xenawarrior says:

    Gewoon wassen en verder afblijven. Werkt al jaren hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *