Laagdrempelige sporten om meer in beweging te komen

Ben jij iemand die al lange tijd probeert om meer in beweging te komen? Wil je eindelijk dat fitte lichaam van je dromen hebben, maar lukt het je niet om het sporten vol te houden? Misschien is het dan een idee om een laagdrempelige sport te kiezen. Er zijn namelijk zat leuke sporten die helemaal niet ingewikkeld zijn om mee te beginnen. Sporten hoeft niet bijzonder zwaar of moeilijk te zijn. Uiteindelijk draait het erom dat je meer in beweging komt. Hieronder volgen 3 leuke, makkelijke sporten die je echt eens zou moeten proberen.

1. Zwemmen

Zwemmen valt misschien niet echt onder krachttraining, toch is het een hele goede manier om je hele lichaam te laten bewegen. Zwemmen is een cardiovasculaire activiteit. Het verlaagt je bloeddruk en het risico op hart en vaatziekten. Iets waar je wel rekening mee dient te houden, is dat zwemmen in het begin wel zwaar kan zijn. Het zal even wennen zijn voor je lichaam. Als je het volhoudt zul je merken dat het steeds beter gaat. Zwemmen is een ideale sport als je blessures wilt voorkomen. Water is geen hele zware belasting voor het lichaam. Dat maakt zwemmen een perfecte laagdrempelige sport en het is ook nog eens erg leuk.

2. Dansen

Dans je wel eens in je eigen huis? Perfect! Je hoeft geen ingewikkelde choreografie te kennen om de gezondheidsvoordelen van dansen te ervaren. Tijdens het dansen krijgt je hele lichaam namelijk een intensieve workout. Je zult daarbij zowel je spieren als je uithoudingsvermogen trainen. Dansen is een cardio workout. Dansen zorgt ervoor dat je coördinatie en evenwicht verbeteren. Daarnaast is dansen niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door elke dag even te dansen, kun je je stemming verbeteren. Ga dus lekker los op je favoriete muziek in je eigen woonkamer.

© Pexels

3. Touwtjespringen

Waar je misschien niet snel aan zou denken, is touwtjespringen. Je zou het niet verwachten, maar touwtjespringen is ontzettend intensief. Het leuke is dat je het gewoon in je achtertuin kunt doen als het mooi weer is. Je zult je hele lichaam trainen, maar je moet het wel rustig opbouwen. Je kunt bijvoorbeeld eerst beginnen met 5 á 10 minuutjes per dag. Als je merkt dat je het langer vol kunt houden, tel er dan 5 minuten bij op. Je zult merken dat je conditie erop vooruit gaat.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om te gaan sporten. Er zijn zoals je kunt lezen genoeg leuke manieren om in beweging te komen. Sporten hoeft namelijk helemaal niet lastig of ingewikkeld te zijn. Het gaat erom dat je wat meer in beweging komt, dan plukt je lijf daar sowieso de vruchten van.

1 Comment

  1. avatar
    Virginie says:

    Ga het niet te ver zoeken, gewoon gaan wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *