Of het nu gebeurt terwijl je geniet van een drankje op het terras, tijdens het halen van die ene deadline bij jou op kantoor of luiert op het strand, het kan zomaar zo zijn dat je merkt dat je begint te zweten. En het schoon houden van de oksels is in alle gevallen wel zo gewenst. Gelukkig hoeft dit niet zo ingewikkeld de zijn Volg deze tips en ga voor oksels die altijd mooi en fris blijven.

Breng een antitranspirant extra aan voordat je gaat slapen

Als je een antitranspirant gebruikt, is het slim om deze voor het slapen gaan aan te brengen. Een antitranspirant kan zowel het zweet als de geur tegenhouden. Een deodorant houdt namelijk alleen onaangename geurtjes tegen. Antitranspiratiemiddelen gebruiken aluminium, om op deze manier je zweetklieren af te sluiten. Door het product in de avonduren aan te brengen (terwijl je niet zweet) hebben de zweetkanalen meer tijd om het effect te absorberen. Fijn om te weten. Je kunt in de ochtend na het douchen nog steeds een keer het product aanbrengen.

Droog je altijd af voordat je het product aanbrengt

Na het douchen of badderen droog je je goed af. Maar toch duurt het toch nog even voordat de huid optimaal op is gedroogd. Wacht daarom altijd ongeveer 15 minuten na het douchen voordat je antitranspiratiemiddel gebruikt. Om het drogen verder te versnellen, kun je er nog voor kiezen om je oksels tien seconden met een föhn te drogen.

Heb je met spoed een product nodig om onaangename geurtjes tegen te gaan?

Je hebt het vast en zeker wel eens een keer meegemaakt, Je hebt je op een doordeweekse dag verslapen en je daardoor gehaast klaargemaakt voor een vergadering in de ochtend. Maar op het moment dat je in de trein zit, begint het tot je door te dringen. Je bent vergeten om een deodorant aan te brengen. In dit soort gevallen kan een beetje handdesinfectie onder je armen een tijdelijke oplossing zijn. Good to know. Sla dit wel over als je onlangs je oksels hebt gewaxt of geschoren.

© Pexels

Verander eens in de zoveel tijd van merk

Er zijn vandaag de dag nog geen studies die aan hebben getoond dat deodorantimmuniteit een ding is. Maar toch kan het zomaar zo zijn dat een bepaald merk of een bepaalde geur in de loop van de tijd niet meer werkt. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je hormonen. Kies er daarom voor om eens in de zoveel tijd van merk te wisselen, als je langzaam maar zeker er achter gaat komen dat het product niet meer optimaal zijn werking doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *