Helaas moeten we er allemaal aan geloven, alles wordt duurder. Toch zouden we ons niet uit het veld moeten laten slaan. Als je het slim aanpakt kun je tijdens het winkelen een hoop geld besparen. Met de volgende 3 tips lukt het je hopelijk om niet met een lege portemonnee weer thuis te komen.

1. Maak van te voren een lijstje

Zorg ervoor dat het duidelijk is wat je in huis gaat halen voordat je naar de winkel gaat. Hiermee vermijdt je impulsaankopen en zul je alleen in huis halen wat je ook echt nodig hebt. Dit is vooral het geval als je boodschappen gaat doen om jezelf in levensonderhoud te voorzien. Ook is het dan dus handig om een plan te maken over wat je wilt gaan eten die week. Bovendien kun je door van te voren je maaltijden te plannen recepten bedenken met de restjes die je overhoudt.

2. Winkel online en vergelijk prijzen

Als je op een webshop een mooi paar schoenen tegenkomt, wacht dan nog even met kopen. Ga eerst even op onderzoek uit. De kans is namelijk best groot dat je hetzelfde product ergens anders voor een veel lagere prijs tegenkomt. Het komt namelijk regelmatig voor dat je betaalt voor de naam van een winkel. Ga dus op zoek naar webshops die wat minder bekend zijn, om zo de beste prijs te vinden.

Door online te shoppen zul je veel vaker korting krijgen dan wanneer je naar een fysieke winkel zou gaan. Mocht je dus in de winkel staan en een mooie jurk zien, dan doe je er goed aan om eens online te kijken naar de prijzen. Soms kan dat namelijk heel veel geld schelen. Het is begrijpelijk dat je voor kleding liever naar een fysieke winkel toe gaat. In dat geval is het een goed idee om tijdens de sale te gaan. De belangrijkste twee sales van het jaar zijn aan het begin van het jaar en na de zomer.

© Pexels

3. Let op aanbiedingen

Het kan heel verleidelijk zijn om iets meteen aan te willen schaffen. Het is verstandiger om te letten op wanneer iets in de aanbieding is, voordat je het koopt. Vaak kun je online aanbiedingen vinden, maar ook in de winkel zelf of in folders. Supermarkten hebben vaak periodes waarin veel producten 1+1 gratis zijn. Als je er dan voor zorgt dat je ruim voldoende inslaat, dan zul je uiteindelijk een stuk goedkoper uit zijn. Zeker bij producten die langer houdbaar zijn doe je er goed aan om deze ruim in te slaan wanneer er aanbiedingen zijn.

Met deze tips ben je een heel eind op weg wanneer je wilt winkelen, maar niet te veel geld uit wilt geven. Als je het slim aanpakt houdt je zeker nog wat geld over na het winkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *