Het is belangrijk om je benen regelmatig te scheren om ze glad en verzorgd. Maar probeer wel om het scheren niet te vaak te herhalen, omdat dit de huid weer kan uitdrogen en irriteren. Er zijn verschillende manieren om je benen te scheren en het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om huidirritatie en wondjes te voorkomen

Stappenplan voor gladde benen

Voordat je begint met het scheren van je benen, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Neem een warm douche of dompel je benen in warm water om de haarzakjes te openen en het haar zachter te maken. Dit is namelijk de beste manier om je benen te scheren. Het maakt het scheren makkelijker en helpt om huidirritatie en wondjes te voorkomen. Daarnaast zorgt het voor een zachte en gehydrateerde huid. Voordat je begint met scheren, is het verstandig om je benen te scrubben met een exfoliërende middel om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haren te voorkomen. Scrub je benen zachtjes en gebruik een scheergel of -schuim om de huid te beschermen en het haar op te tillen, wat het scheren gemakkelijker maakt.

Een stap-voor-stap gids voor het scheren van je benen

Begin met het scheren van je enkels en werk naar boven toe. Scheer in de richting van de haargroei en maak kleine, vloeiende bewegingen. Scheer niet te hard of te veel tegelijk. Als je een gebied overslaat is het erg belangrijk om niet tegen de haargroei in te gaan.

Gebruik de juiste scheermesjes

Zorg ervoor dat je een scherp scheermesje gebruikt of een elektrisch scheerapparaat met scherpe messen. Een bot mesje kan leiden tot wondjes en huidirritatie. Vervang het mesje na ongeveer vijf tot zeven scheerbeurten of als het niet meer soepel over de huid glijdt.

Verzorg je benen na het scheren

Als je klaar bent met scheren, is het belangrijk om je huid te hydrateren eb verzorgen. Gebruik een aftershave, crème, Aloë Vera of lotion om je benen te hydrateren en te kalmeren. Vermijd producten die alcohol bevatten, omdat deze de huid kunnen uitdrogen. Maak tussendoor gebruik van een koud wasdoek of een koude douche om de poriën te sluiten en de huid te kalmeren.

© Pexels

Samenvatting voor de perfecte benen in een handomdraai

Stap 1. Maak je benen nat met warm water. Dit helpt om de poriën te openen en de haren zachter te maken.
2. Gebruik een exfoliërend middel om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haren te voorkomen.
3. Breng scheerschuim of -gel aan op je benen. Dit helpt om de haren te verzachten en vermindert de kans op irritatie.
4. Begin met het scheren van je benen vanaf de enkels naar boven. Gebruik lange, glijdende bewegingen en scheer in de richting van de haargroei.
5. Zorg dat je een scherp scheermesje gebruikt en maak deze regelmatig schoon door het af te spoelen onder warm water.
6. Spoel je benen na het scheren af met koud water en gebruik een verzachtend en kalmerend product om je benen te verzorgen en hydrateren na het scheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *