Soms kan je gezondheid wel een oppepper gebruiken. Bijvoorbeeld in het najaar, wanneer je wat vatbaarder bent voor infecties. In plaats van meteen naar geneesmiddelen of andere medicatie te grijpen, zou je ook eens aan de slag kunnen gaan met medicinale kruiden. Veel kruiden hebben namelijk een geneeskrachtige werking op het lichaam. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij homeopathie en fytotherapie. Ook worden kruiden verwerkt in voedingssupplementen en worden ze gebruikt in de Ayurveda. Geef je gezondheid een boost met geneeskrachtige kruiden uit de natuur. Hier volgen 4 kruiden met een geneeskrachtige werking.

1. Oregano

Oregano is niet alleen maar lekker om over je pizza te strooien. Het kruid barst namelijk van de antioxidanten en die zijn ontzettend belangrijk voor het opruimen van schadelijke stoffen in het lichaam. Ook bevat oregano veel calcium en vitamine K, wat weer helpt bij het behoud van sterke botten. Het kruid wordt veel gebruikt bij het bestrijden van infecties zoals griep en verkoudheid. Oregano werkt namelijk actief tegen bacteriën en virussen. Het kruid wordt zelfs omschreven als een van de beste natuurlijke antibiotica.

2. Koriander

Veel mensen vinden koriander niet lekker en dat is eigenlijk heel jammer. Koriander is namelijk een topper als het gaat over je gezondheid. Het zorgt voor een goede gezondheid van je hart en hersenen en het bestrijdt infecties. Het is in staat om je bloedsuikerspiegel te verlagen en het geeft je spijsvertering en darmgezondheid een boost. Ook is koriander zeer goed voor het ontgiften van je lichaam en bevat het veel antioxidanten. Daarnaast zit het kruid vol met vitamines en mineralen.

3. Peterselie

Peterselie is een kruid dat onmisbaar is als je aan de slag wilt met geneeskrachtige kruiden. Peterselie is namelijk goed voor het ontgiften van je nieren. Ook is peterselie een vitamine en mineralen krachtpatser. Het zit vol met vitamine C en bètacaroteen. Het blijkt zelfs zo te zijn dat dertig gram peterselie per dag je al voorziet in je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Peterselie helpt ook het lichaam met het afremmen van virussen.

© Pexels

4. Salie

Salie wordt ook wel eens een wonderplant genoemd. Er wordt namelijk medicinale thee gemaakt. Salie is goed voor je spijsvertering en het kalmeert je zenuwstelsel. Ook schijnt het kruid te helpen wanneer je verkouden bent. Het wordt namelijk veel gebruikt bij klachten aan de luchtwegen. Naast dat het helpt tegen ontstekingen heeft het kruid ook een rustgevende werking. Ook schijnt salie te kunnen helpen bij het verbeteren van je geheugen.

Hopelijk heb je na het lezen over deze krachtige kruiden inspiratie gekregen om ermee aan de slag te gaan. Er zijn namelijk talloze kruiden en planten die een geneeskrachtige werking hebben, waarmee je lichaam op een natuurlijke manier kunt ondersteunen bij alle processen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *