Shoppen is toch wel een van de meest geliefde hobby’s die veel mensen hebben. Helaas kost dit vaak veel geld. Iedereen kan dus best wat praktische tips gebruiken om te zorgen dat je uitgaven beperkt blijven, maar jij toch de leukste spullen en kleding kunt scoren. Benieuwd naar deze tips? In dit artikel geven we je er 3 die zeker het overwegen waard zijn. Zo houd ook jij het winkelen leuk en binnen budget.

1. Producten die een tweede kans verdienen

Je hoeft er echt niet op uit naar de meest dure en luxe winkels om mooie dingen te kopen die perfect in je woning of garderobe passen. Online en op beurzen vind je namelijk tal van leuke producten en kleding die nog zeker een goede ronde mee kunnen. Dit is dan ook bij uitstek de manier om te besparen op je winkelbudget. Fijn voordeel is ook nog eens dat je op deze manier bijdraagt aan een betere leefwereld, waarin hergebruik toch steeds belangrijker wordt. Kun jij je hier helemaal in vinden? Kijk dan eens waar jij goed terecht kunt en je zult al snel zien dat het tweedehands winkelen eigenlijk net zo leuk is en ergens misschien nog wel meer voldoening geeft dan wanneer je alles maar nieuw koopt.

2. Shop verstandig

Heb jij zin om te gaan winkelen en ga je er dan ook direct op uit? Dat kan slimmer! Er zijn veel momenten die er namelijk om bekend staan goedkoper te zijn. Zo is de periode na kerst bijvoorbeeld een geschikt moment om aan versiering te komen voor een lage prijs en koop je een winterjas ook het best in het voorjaar. Regel is eigenlijk om iets dat geschikt is voor een bepaalde periode eigenlijk nooit in die betreffende periode te kopen. Je betaalt dan standaard te veel. Wacht op de afprijzingen, ga voor Black friday of andere dagen dat er met prijzen gestunt wordt. Let je hier op, dan scheelt dit aanzienlijk! Ook het motto ‘kijk en vergelijk’ is een goede. Ga niet te snel tot aankoop over bij de eerste, de beste winkel. Kijk altijd gerust verder of je het elders niet goedkoper vindt en als je het durft, onderhandel dan eens. Zeker bij duurdere producten loont dit nog wel eens.

© Pexels

3. Stel jezelf twee keer de vraag

Tot slot, een goede tip om te besparen op je winkelbudget: stel jezelf de vraag of dat je iets daadwerkelijk nodig hebt en gaat gebruiken of dragen. En stel jezelf deze vraag vervolgens nog eens op een later moment, maar wel voor aankoop natuurlijk. Vaak reageren mensen namelijk erg primair. Je hebt iets nu eenmaal in je hoofd zitten en bent helemaal enthousiast, maar als je er dan beter over nadenkt, kom je in veel gevallen tot de conclusie dat het eigenlijk toch niet nodig of handig is. Ook dat scheelt fors in je portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *