Met deze 4 manieren slaap je als een baby

Samen met voeding en beweging is slaap een van de drie essentiële factoren van een gezonde leefstijl. Je bent gemiddeld 30% van je leven aan het slapen. Word je 90 jaar oud? Dan slaap je dus gemiddeld 30 jaar van je leven. Je kan er daarom maar beter voor zorgen dat dit een goede tijd is. Bovendien draagt een goede nachtrust bij aan een betere volgende dag. De persoon die beter heeft geslapen, komt over het algemeen tot betere prestaties, zowel mentaal als fysiek, dan de persoon die slechter heeft geslapen. Genoeg reden om het in dit artikel eens te hebben over slaap. Je ontdekt 4 manieren om beter te slapen. Wanneer je deze 4 manieren toepast ga je weer slapen als een baby en word je vaker energiek wakker.

Vermijd blauw licht

De eerste manier om vannacht nog tot een betere slaap te komen, is door vanaf 2 uur voordat je gaat slapen blauw licht te vermijden. Blauw licht wordt uitgestraald door de televisie, je mobiele telefoon en sommige lampen. Dit soort licht is vergelijkbaar met het licht wat de zon overdag uitstraalt. Je hersenen zijn zodanig geprogrammeerd dat ze actief en wakker worden wanneer dit licht in je ogen schijnt. Dat is maar goed ook, anders zouden we veel sneller overdag in slaap kunnen vallen. ‘s Avonds voor het slapen is dit licht echter niet zo handig. Op dit moment wil je je hersenen namelijk juist tot rust laten komen in de voorbereiding op een goede nachtrust. Blauw licht maakt je juist wakker. Vermijd daarom vanaf 2 uur voor het slapen elke vorm van blauw licht.

Eet niet kort voor het slapen

Ten tweede is het aan te raden om niet vlak voor het slapen nog te gaan eten. Eten is namelijk energie. Dit kun je niet gebruiken wanneer je 8 uur stil gaat liggen. Bovendien houdt eten vlak voor het slapen je verteringsstelsel actief. Hierdoor kom je niet tot een diepte van rust die je op een lege maag wel zou kunnen bereiken.

Kom mentaal tot rust

Verder is het belangrijk om niet alleen fysiek, maar ook mentaal tot rust te komen. Stop dus ruim voor het slapen met werken of andere stressvolle bezigheden. Neem liever een warme douche of drink een kop thee om te kalmeren. Andere bezigheden die helpen om je hoofd tot rust te laten komen zijn lezen of een leuk gesprek met je huisgenoten. Dit soort bezigheden gaan je nachtrust gegarandeerd verbeteren.

© Pexels

De juiste slaapomgeving

Tot slot is het cruciaal om niet alleen jezelf, maar ook je omgeving voor te bereiden op een goede nachtrust. Het is aan te raden om in een donkere, stille kamer met een goede ventilatie te slapen. Hoe donkerder en stiller de kamer, hoe minder prikkels die je hersenen actief kunnen houden. Ventilatie is belangrijk voor een stabiele ademhaling en bloedsomloop. Dit draagt niet alleen bij aan je gezondheid, het zorgt er ook voor dat je beter tot rust komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *